BORGUNDVEGEN KONTORBYGG

Byggeår: 2015
Sted: Ålesund, Norge
Kategori: Bolig, Offentlig

Team: Maksymilian Sawicki, Kinga Małycha
Størrelse: ca. 640m2I arkitekturprosjektet er det utviklet en moderne bygning som tar sikte på å gjenopprette det opprinnelige sjarmen og karakteren til handelsområdet. En viktig aspekt av prosjektet var å ta hensyn til eksisterende forhold på stedet, inkludert ugressvekst og restene av tidligere bygninger.

Ugressvekst refererer til planter som vokser på forlatte og forsømte steder, for eksempel tomter, avfallsdeponier eller områder etter revne bygninger. De anses ofte som uønskede, men i arkitekturprosjektet har de blitt tatt hensyn til og understreket som en viktig del av bylandskapet. En annen viktig aspekt av prosjektet var å ta hensyn til den fjerde naturen i byen.

Den fjerde naturen refererer til samspillet mellom natur og arkitektur, med sikte på å skape et bærekraftig og hyggelig miljø for byens innbyggere. I arkitekturprosjektet ble den fjerde naturen tatt hensyn til ved å integrere grønne områder rundt bygningen og ved å utforme offentlige rom som oppmuntrer til aktivitet og sosial integrasjon.

Oppsummert omfatter arkitekturprosjektet rehabilitering av et handelsområde, som gjenoppretter dets opprinnelige karakter og sjarm, samtidig som det tar hensyn til ugressvekst og den fjerde naturen i byen. Dette prosjektet tar sikte på å skape et hyggelig og bærekraftig miljø for beboerne og besøkende til området.


BACK