HYTTE LINGÅSEN

Byggeår: 2018
Sted: Valldal, Norway
Kategori: Fritidsbolig

Team: Maksymilian Sawicki
Størrelse: ca. 100m2


Hyttefelt ligger på Nasjonale turistveger Geiranger – Trollstigen. Tomta ligger på den sørlige bratte skråningen og er dekket av typisk norsk natur – trær, mose og stein, plassert i alle nyanser av grønn, blågrå og brun på en perfekt måte. Denne naturen var hovedinspirasjonen bak designprosessen der vi skapte det arkitektoniske svaret på spørsmålet om bomuligetene under disse forhold. Nemlig ei hytte som er naturnær, men som også svever over skråningen og fanger sol fra daggry til skumring. Grunnfestet i tradisjoner og norsk natur, samspiller dette prosjektet med de kulturelle verdiene til nabolaget og respekterer de naturlige fargene og materialene. Som sluttresultat presenterer hytta seg bra – ikke bare i sommermånedene, blant buskete trær, men også når den speiler fargetonene av frossent vann om vinteren.

De to enhetene, både den høyere og den lavere, er referanser til tradisjonelle lokale boliger som består av to blokker – den ene satt oppå den andre. Funksjonaliteten innenfor den designede hytta er delt i en teknisk boks med vaskerom og teknisk rom og et boligområde som består av et spiserom med kjøkken, to soverom og et bad. Forskjellen i høyden på disse to enhetene kan bli brukt som en tilleggsplass for oppbevaring eller soving. Den gir også plass til sola til å reflektere sine stråler på den høyeste veggen i hytta. Hovedformen til hytta og dens posisjon har blitt pålagd av den naturlige vinkelen til skråningen.


BACK