HYTTEFELT LINGÅSEN

Byggeår: 2018
Sted: Lingåsen, Norge
Kategori: Fritidsbolig

Team: Maksymilian Sawicki, Hanna Sawicka
Størrelse: 2x100m2


Hyttefelt ligger på Nasjonale turistveger Geiranger – Trollstigen. Tomten ligger på den sørlige bratte skråningen og er dekket av typisk norsk natur – trær, mose og stein, plassert i alle nyanser av grønn, blågrå og brun på en perfekt måte. Denne naturen var hovedinspirasjonen bak designprosessen der vi skapte det arkitektoniske svaret på spørsmålet om hvordan bygge under disse forholdene. Nemlig en hytte som er nær naturen, men som også svever over skråningen og fanger solen fra daggry til skumring. Grunnfestet i tradisjonene og den norske naturen, samspiller dette prosjektet med de kulturelle verdiene i nabolaget og respekterer de naturlige fargene og materialene. Som slutresultat presenterer hytta seg bra – ikke bare i sommermånedene, blant buskete trær, men også når den speiler fargetonene av frossent vann om vinteren.

De to enhetene, både den høyere og den lavere, er referanser til tradisjonelle lokale boliger som består av to blokker – den ene satt oppå den andre. Funksjonaliteten innenfor den designede hytta er delt i en teknisk boks med vaskerom og teknisk rom og et boligområde som består av et spiserom med kjøkken, to soverom og et bad. Forskjellen i høyden på disse to enhetene kan bli brukt som ekstra plass for oppbevaring eller soving. Den gir også plass til solen til å reflektere sine stråler på den høyeste veggen i hytta. Hovedformen til hytta og dens posisjon har blitt påvirket av den naturlige vinkelen til skråningen.


BACK