INN STORDAL

Byggeår: 2016
Sted: Stordal, Norway
Kategori: Næring, Industri

Team: Maksymilian Sawicki, Hanna Sawicka, Kinga Małycha
Størrelse: 1640m2Prosjekttomta befinner seg på kystlinjen og er tett omringet av industrielle bygninger. Den milde horisontale kystlinjen kan er godt synlig fra veien mot Stordal og dens fortsettelse mot dalen gir en sterk kontrast mot de vertikale fjellene. Inn Stordal er skapt for å samarbeide med offentlige områder som allerede eksisterer i byen som det nærliggende regjeringsbygget og torget.

Initiativet er ment for å utvikle den mest representative delen av byen, skape et flerbruksområde for den lokale industrien, en business park og sted for kulturelle arrangementer, som ikke bare er ment for arbeiderne og beboerne, men som også kan bli attraktiv for turister.Separate bygninger er knyttet med hverandre enten funksjonsmessig eller ved hjelp av den samme interiørstilen på innsiden. Vi bevarer den industrielle karakteren til den designede arkitekturen – en stemning som er typisk for fabrikker som denne i Stordal. Ved å lage to retninger – en parallelt med elva og en parallelt med kystlinja – skaper vi en plass som er mer fleksibel og gjør at de offentlige stedene samarbeider med de private.

Tre bygninger består av utleie- og kontorplass, verksteder, en restaurant og en (pop-up) butikk. Bygningene er plassert for å skape et offentlig rom som kan bli omdannet for festivaler og utendørsaktiviteter.


BACK