NATURE OBSERVATORY OF MONSANTO

Byggeår: 2015
Sted: Monsanto. Lisbon, Portugal
Kategori: Offentlig, Konkurranse

Team: Maksymilian Sawicki, Hanna Sawicka
Størrelse:



Den utformede komposisjonen til hovedobservatoriet, som ligger på stedet til den gamle Panoramic Restaurant, og den lineære gangbroen mot den andre bakken på tomten til Serra De Monsanto var inspirert fra komposisjonen i de abstrakte maleriene. Det representerer tegnet på prosjektet. Sirkel og linje, halvsirkel og diagonal.

Plasseringen av prosjektet gir også et sterkt tegn på historien - runde bygningen til Monsanto Panoramic Restaurant som ligger på bakken. Å gå gjennom skogen og nå den høyeste toppen er målet for hver vandrer. Så bakken blir nok et tegn. Å koble alle disse kontekstene sammen og skape en arkitektur fra naturen, gir ny struktur og ny tolkning av Serra de Monsanto.


Passeio pedonal dos Arcos no Aqueduto das Águas Livres em 1912
Aqueduto das Águas Livres 1912
Monsanto
Monsanto

Tettheten av strukturene, med henvisning til naturen til snø, skyer og trær, blir den sentrale inspirasjonen og styrer retningen til hovedideen. Å føle tettheten til trærne, å ta på dem med hendene og det som er viktigst - å se skogen fra et ekstraordinært synspunkt - over tretoppene.

Å nå det ved å fortsette det høyeste punktet av observasjonen ved Serra de Monsanto gir et lineært snitt gjennom skogen, fra Restaurante Panoramico til det nest høyeste punktet ved Parque Florestal. Forbindelsen mellom menneske og natur, gå over skogen og fra dette perspektivet gå ned til sentrum av grønne områder, gjennom spalten mellom tykk struktur av tett flora.


BACK